Waarom lid worden?

Menu

Waarom lid worden van VBZV?

Er zijn vele redenen waarom een lidmaatschap van VBZV onmisbare hulp kan bieden voor een zelfstandige verpleegkundige bij het uitvoeren van zijn dagelijks werk en het organiseren van zijn of haar praktijk. Onderstaand hebben wij een niet-limitatieve opsomming gegeven van de diensten die wij onze leden bieden.

VBZV brengt u in beeld

Reeds vele jaren hebben wij het grootste actuele bestand van meer dan 3000 zelfstandige thuisverpleegkundigen samengebracht op onze website. De website wordt bestendig gepromoot naar de ziekenhuizen, de artsen en andere verstrekkers, gemeentebesturen en instellingen. Zij kreeg reeds de belangstelling van tienduizenden bezoekers! Alle VBZV-leden kunnen gratis opgenomen worden op de website onder 'Zoek een Verpleegkundige'.

VBZV houdt u op de hoogte van de actualiteit rond uw beroep

Via ons tijdschrift Het Verband, onze periodieke nieuwsbrieven en de Facebook pagina en Community brengen wij u alle nodige informatie over uw beroep (wetgeving, toelichting nieuwe nomenclatuur, enz..) in mensentaal bij uw thuis.

VBZV geeft u een antwoord op AL uw vragen

Is er iets wat u niet begrijpt, waar u een probleem mee heeft bij de uitoefening van uw beroep als zelfstandige verpleegkundige, zoals wetgeving of nomenclatuur, dan kan u steeds bij ons terecht met al uw vragen. Onze medewerkers, waaronder verpleegkundigen, zorgen voor een direct of zeer snel, juist en gefundeerd antwoord. We zijn alle weekdagen rechtstreeks bereikbaar. Kijk even bij 'Over VBZV' naar onze contactgegevens en openingsuren. 

VBZV wijst u de weg

Heeft u een complex probleem dan wijzen wij u graag de juiste weg (met bv. de verwijzingen naar de beste deskundigen). VBZV leden kunnen rekenen op gratis juridisch advies.

VBZV neemt het voor u op

Waar mogelijk doen wij namens u een interventie naar instanties, zoals RIZIV, ziekenfondsen, enz.

VBZV verdedigt de belangen van de zelfstandige thuisverpleegkundigen al meer dan 20 jaar lang

Reeds meer dan 20 jaar behartigt de VBZV volledig autonoom, zonder binding met zuilen of politieke structuren, de belangen van de zelfstandige thuisverpleging. Regelmatig peilen wij naar de standpunten rond actuele thema’s bij onze leden op navormingen of via onze nieuwskanalen zodat wij de mening van onze leden gefundeerd kunnen verdedigen.

VBZV verschaft u heel wat kortingen

Via het lidmaatschap bij de beroepsvereniging kan je genieten van tal van ledenkortingen bij onze partners, sponsors en bij specifieke acties.

Bij VBZV ben je geen nummer

Onze meer dan 3000 leden kunnen getuigen van onze manier van werken, gebaseerd op normen als collegialiteit, correctheid en transparantie. Alle middelen van de VBZV worden geïnvesteerd om onze werking naar de leden voortdurend te verfijnen en te optimaliseren.

Een professionele beroepsvereniging voor professionele verstrekkers!

Een zelfstandig ondernemer, of u nu samenwerkt in een groepspraktijk of volledig zelfstandig, is het aan zichzelf verschuldigd zijn praktijk zo professioneel mogelijk te runnen en van alles op de hoogte te zijn en te blijven. Een lidmaatschap van een “echte” beroepsvereniging van en voor je “eigen beroepsgroep” vormt daar zeker onderdeel van.

Volg dus het voorbeeld van uw collega’s en word vandaag nog lid van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Zelfstandige Verpleegkundigen!

Sluiten