Waarom lid worden?

Menu

Waarom lid worden van VBZV?

Er zijn vele redenen waarom een lidmaatschap van VBZV onmisbare hulp kan bieden voor een zelfstandige verpleegkundige bij het uitvoeren van zijn of haar dagelijks werk en het organiseren van zijn of haar praktijk. Onderstaand hebben wij een niet-limitatieve opsomming gegeven van de diensten die wij onze leden bieden.

VBZV brengt je in beeld

Reeds vele jaren hebben wij het grootste actuele bestand van meer dan 3000 zelfstandige thuisverpleegkundigen samengebracht op onze website. De website wordt bestendig gepromoot naar de ziekenhuizen, de artsen en andere verstrekkers, gemeentebesturen en instellingen. Zij kreeg reeds de belangstelling van tienduizenden bezoekers! Alle VBZV-leden kunnen gratis opgenomen worden op de website onder 'Zoek een Verpleegkundige'.

VBZV houdt je op de hoogte van de actualiteit rond uw beroep

Via ons tijdschrift Het Verband, onze (bijna wekelijkse) nieuwsbrieven en de Facebook pagina en Community brengen wij je alle nodige informatie over jouw beroep (wetgeving, toelichting nieuwe nomenclatuur, enz..) in mensentaal bij je thuis.

VBZV geeft je een antwoord op AL je vragen

Is er iets wat je niet begrijpt, waar je een probleem mee hebt in de uitoefening van het beroep als zelfstandige verpleegkundige, zoals wetgeving of nomenclatuur, dan kan je steeds bij ons terecht met al je vragen. Onze medewerkers, waaronder verpleegkundigen, zorgen voor een direct of snel, juist en gefundeerd antwoord. We zijn alle weekdagen rechtstreeks bereikbaar. Kijk even bij 'Over VBZV' naar onze contactgegevens en openingsuren

Wist je dat wij heel wat vragen beantwoorden op het VBZV Helpcenter?

VBZV wijst je de weg

Heb je een complex probleem? Dan wijzen wij je graag de juiste weg met bijvoorbeeld een doorverwijzing naar de juiste deskundige of expert. VBZV leden kunnen rekenen op een gratis eerste juridisch advies.

VBZV neemt het voor je op

Waar mogelijk doen wij een interventie naar instanties, zoals RIZIV, ziekenfondsen, enz.

VBZV verdedigt de belangen van de zelfstandige thuisverpleegkundigen

Al bijna 40 jaar behartigt de VBZV volledig autonoom, zonder binding met zuilen of politieke structuren, de belangen van de zelfstandige thuisverpleging. Regelmatig peilen wij naar de standpunten rond actuele thema’s bij onze leden op navormingen, via een poll of via onze nieuwskanalen zodat wij de mening van onze leden gefundeerd kunnen verdedigen.

VBZV verschaft je heel wat kortingen

Via het lidmaatschap bij onze beroepsvereniging kan je genieten van tal van ledenkortingen bij onze partners, sponsors en bij specifieke acties. Leden vinden dit terug onder Mijn VBZV.

Bij VBZV ben je geen nummer

Onze meer dan 3000 leden kunnen getuigen van onze manier van werken, gebaseerd op normen als collegialiteit, correctheid en transparantie. Alle middelen van de VBZV worden geïnvesteerd om onze werking naar de leden voortdurend te verfijnen en te optimaliseren.

Een professionele beroepsvereniging voor professionele verstrekkers!

Een zelfstandig ondernemer, samenwerkend in een groepspraktijk of solo, is het aan zichzelf verschuldigd zijn of haar praktijk zo professioneel mogelijk te runnen en van alles op de hoogte te zijn en te blijven. Een lidmaatschap van een “echte” beroepsvereniging van en voor je “eigen beroepsgroep” vormt daar zeker onderdeel van.

Het lidgeld is niet zomaar een bijdrage, maar elk lid van VBZV maakt deel uit van onze stem op het hoogste niveau. Hoe meer leden, hoe luider onze stem klinkt.

Volg dus het voorbeeld van je collega’s en word vandaag nog lid van de Vlaamse Beroepsvereniging voor Zelfstandige Verpleegkundigen!

Sluiten