Patiënten en Zorgverleners

Menu

Waarom een zelfstandige verpleegkundige?

Net zoals een kinesist en een arts, kan een verpleegkundige werken op zelfstandige basis.
Zelfstandige verpleegkundigen garanderen een hoge kwaliteit van verzorging en voeren alle verpleegkundige taken uit in de thuissituatie.

Zelfstandig verpleegkundigen werken solo of meestal in (klein) groepsverband. Daardoor bieden zij de mogelijkheid om flexibiliteit en continuïteit te bieden 7 dagen op 7.

De zorgvragers worden vaak door één en dezelfde verpleegkundige verzorgd en daardoor kan er een hechte vertrouwensrelatie groeien, ook met de behandelend geneesheer. Een goede samenwerking is noodzakelijk in de thuiszorg. Daarom trachten zelfstandige verpleegkundigen samen te werken met alle andere zorgverleners: huisarts, kinesitherapeut, ziekenhuis, apotheker, gezinshulp, mantelzorger… met als enig aandachtspunt: het belang van de zorgvrager.

Of je nu verzorgd wordt door een zelfstandig verpleegkundige of door een georganiseerde dienst, dat maakt geen verschil. De meeste zelfstandige verpleegkundigen maken gebruik van het derde betalerssysteem en rekenen onmiddellijk af met de mutualiteit van de zorgvrager. Bij welke mutualiteit u bent aangesloten is evenmin van belang. Verpleegkundige prestaties worden door alle verzekeringsinstellingen erkend en terugbetaald.

Een zelfstandige thuisverpleegkundige is er op gericht u een zo goed mogelijke service te bieden.

U kan via deze zoekbalk op zoek gaan naar een zelfstandige thuisverpleegkundige (aangesloten bij VBZV).

Sluiten