Aangifte prestaties verpleegkundige en zorgkundige in het kader van sociaal statuut

Menu

In een groepspraktijk van zelfstandig verpleegkundigen, wordt er ook gewerkt met zorgkundigen.

I.v.m. het sociaal statuut heeft een van de verpleegkundige de melding gekregen om een gedetailleerd overzicht te geven van de prestaties. Hiervoor moeten zowel de prestaties van de verpleegkundige, als van de zorgkundige die meewerkt aangeleverd worden. Om dit te kunnen doen, moeten de verdeelstaten van zowel de verpleegkundige als de zorgkundige ingeladen worden op het profiel van de verpleegkundige in ProGezondheid.

Dit heeft als gevolg dat de verpleegkundige inzage krijgt in de verdiensten van de zorgkundige. Volgens de GDPR-wetgeving kan het niet dat medewerkers inzage hebben in de verdiensten van hun collega’s.

We legden deze vraag voor aan het RIZIV: Wat is de beste manier om deze gegevens aan het RIZIV aan te leveren zonder dat de verdiensten van de collega zichtbaar zijn voor andere collega’s?

Dit artikel is exclusief toegankelijk voor onze leden. Log in of word lid!

Sluiten