Aanvragen externe vormingsattesten

Menu

Protocol VBZV externe vormingsattesten

Zoals u waarschijnlijk reeds eerder vernam, voorziet het RIZIV een premie voor permanente vorming in de thuisverpleging. De premie die wordt uitgereikt, geldt voor 5 uur opleiding per jaar. Deze moet betrekking hebben op nomenclatuur art 8 of specifieke regelgeving van de thuisverpleging (bijvoorbeeld het correct invullen van de Katz schaal) of op evidence-based werken in het kader van de thuisverpleging.
 
 
De vormingsattesten die men nodig heeft om de te premie te bekomen, kan VBZV u bezorgen, uiteraard enkel als uw vorming voldoet aan de vereisten. Om beroep te kunnen doen op geldige VBZV vormingsattesten, dient de aanvrager aan enkele voorwaarden te voldoen:
  1. De opleiding moet geschieden in formele samenwerking met VBZV, wat betekent dat de uitnodiging tot de vorming ons vooraf bereikt en het VBZV logo bevat.
  2. De organiserende instantie (kring/praktijk, …) dient de cursustekst van de vorming ten laatste 30 dagen na datum ter controle over te maken aan VBZV, tenzij de sprekers afkomstig zijn van het RIZIV zelf.
  3. Een opleiding die in aanmerking komt voor geldige VBZV attesten duurt minstens 2 uur, en heeft een verantwoordelijke, spreker(s) en duidelijk vermelde locatie. 
    Al deze gegevens worden op de excellijst aangevuld, samen met de volledige lijst van deelnemers met naam, adres, e-mailadres, rizivnummer en worden bezorgd aan VBZV.
  4. Samen met de volledige afgetekende lijst van deelnemers (handtekening = bewijs van deelname) dienen deze ten laatste 30 kalenderdagen na de opleidingsdatum aan het secretariaat van VBZV overgemaakt te worden. Er worden enkel attesten uitgereikt aan aanwezige deelnemers waarvan wij over de volledige naam, adres, e-mailadres en rizivnummer beschikken. Hieronder vind je het correcte aanleverformulier.
 
VBZV stuurt de geldige attesten naar de betreffende deelnemers van de vorming via persoonlijk e-mailadres.
 
Er is een administratieve kost per 50 attesten, over te schrijven na ontvangst van de factuur op rekening van VBZV met vermelding van de gestructureerde mededeling. Neem contact op met VBZV via info@vbzv.be. 
Het VBZV-team

Sluiten