Wat is een “rurale vergoeding”?

Menu

Korte inleiding

Er bestaat zoiets als een "rurale vergoeding" voor wie grotere afstanden dient af te leggen tussen patiënten wonende in bepaalde gemeente, bestaat er een forfaitair dat alle bijkomende verplaatsingskosten van de thuisverpleegkundige dekt.

Het is een kleine extra vergoeding dat men enkel kan attesteren in regio's waar de bevolkingsdichtheid gelijk is aan of kleiner is dan 120 inwoners per km². De gemeenten die hieraan voldoen staan opgenomen in de Nationale Overeenkomst Verpleegkundigen- Verzekersinstellingen en het gaat bijna uitsluitend om Waalse gemeentes.

De rurale vergoeding kan de verpleegkundige bekomen door nomenclatuurcode 418913 in te geven bij uw tarificatie en wordt in de meeste softwarepakketten automatisch toegepast indien er een patiënt binnen één van deze gemeentes woont.

De gemeentes waarop dit betrekking heeft zijn:

Amblève, Anhée, Anthisnes, Baelen, Bastogne, Beaumont, Beauraing, Beauvechain, Bertogne, Bertrix, Bièvre, Bouillon, Brugelette, Bullange, Burdinne, Burg-Reuland, Bütgenbach, Celles, Cerfontaine, Chièvres, Chimay, Chiny, Ciney, Clavier, Couvin, Daverdisse, Dinant, Doische, Durbuy, Eghezée, Ellezelles, Engis, Erezée, Etalle,
Florennes, Florenville, Fourons, Frasnes-lez-Anvaing, Froidchapelle, Gedinne, Gouvy, Habay, Hamoir, Hamois, Hastière, Havelange, Hélécine, Herbeumon,t Héron, Heuvelland, Hotton, Houffalize, Houyet, Incourt, Jalhay, Jodoigne, Jurbise, La Bruyère, La Roche-en-Ardenne, Léglise, Lens, Libin, Libramont-Chevigny, Lierneux, Limbourg, Malmedy, Manhay, Marche-en-Famenne, Mont-de-l'Enclus, Musson, Nandrin, Nassogne, Neufchâteau, Onhaye, Orp-Jauche, Ouffet, Paliseul, Philippeville, Ramillies, Rendeux, Rochefort, Rouvroy, Saint-Hubert, Saint-Léger, Sainte-Ode, Saint-Vith, Sivry-Rance, Somme-Leuze, Stavelot, Stoumont, Tellin, Tenneville, Tinlot, Tintigny, Trois-Pont, Vaux-sur-Sûre, Vielsalm, Viroinval, Virton, Vleteren, Vresse-sur-Semois, Waimes, Fauvillers, Fernelmont, Ferrières, Flobecq, Meix-devant-Virton, Messines, Modave, Momignies, Wellin, Yvoir

Sluiten